Asiakas
Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on Suomen teollisuuden ja kaupan liittojen omistama voittoa tavoittelematon palveluyhtiö, jolle pakattujen tuotteidenmaahantuojat ja Suomessa pakkaavat yritykset raportoivat vuosittain pakkausmateriaaliensa käytön. Järjestelmään on liittynyt noin 5000 yritystä.

Tavoitteena kehitettävyydeltään vaivattomat ja hakukoneystävälliset verkkosivut

Mediasignal ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien. Yhteistyö on ollut aktiivista ja sisältänyt mm. raportointijärjestelmän toteutuksen, käyttöönoton ja ylläpidon.

Ringin brändiuudistuksen yhteydessä haluttiin uudistaa verkkosivusto kokonaisuudessaan. Uudistus piti sisällään uuden ulkoasun ja käyttöliittymän, sivuston kolmelle eri kielelle, integraatioita, dynaamisia lomakkeistoja sekä kattavan karttatoiminnallisuuden ja yrityslistaushakemiston. Mediasignal vastasi sivuston teknisestä toteutuksesta ja projektin läpiviennistä.

Ekopistekartta on palvelun suosituin toiminnallisuus ja kattaa kaikki Ringin ekopisteet (1800 kpl) kartalla tietoineen. Tavoitteenamme oli optimoida sekä ekopistekartan käyttökokemus että kulurakenne. Ekopisteiden tiedot tuodaan verkkopalveluun integraation avulla asiakkaan taustajärjestelmästä ja kartalla näytetään ekopisteiden sijainnin lisäksi tilannetta edellisistä ja seuraavista tyhjennyspäivistä sekä raportointimahdollisuus ekopisteiden käyttäjille.

Yrityslistaushakemisto esittää jaotellun listauksen tuottajavastuun piiriin rekisteröityneistä yrityksistä (n. 5000 kpl). Yrityksiä voi hakea tai suodattaa määritetyin kriteerein. Tiedot yrityksistä tuodaan integraation avulla verkkopalveluun asiakkaan järjestelmästä.

Dynaaminen lomakkeisto toteutettiin valittujen lisäosien avulla ja sisältää myös kahdensuuntaisen integraation Vingo-järjestelmään. Lomakkeiston sisältö päivittyy automaattisesti tehtyjen valintojen mukaan hyödyntäen toteutettua integraatiota.

Verkkopalvelu-uudistuksen myötä Rinki sai täysin uudistetut sivut, jotka ovat Ringin ilmeen ja arvojen mukaiset, toiminnallisuuksiltaan helppokäyttöiset sekä kehitettävyydeltään vaivattomat ja hakukoneystävälliset.

Projektitiimin kiitokset Ringiltä kertoivat yhteisestä onnistumisesta: ”Yhteistyö sujui taas erittäin hienosti. On mukavaa tuntea tulevansa ymmärretyksi ja tulokset puhuvat puolestaan! Olette kyllä huippuosaava porukka, iso kiitos!”

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Solution Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy