Asiakas
Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on Suomen teollisuuden ja kaupan liittojen omistama voittoa tavoittelematon palveluyhtiö, jolle pakattujen tuotteidenmaahantuojat ja Suomessa pakkaavat yritykset raportoivat vuosittain pakkausmateriaaliensa käytön. Järjestelmään on liittynyt noin 4500 yritystä.

Tärkeä osa kiertotaloutta – tehokas raportointijärjestelmä pakkausmateriaalien ilmoittamiseen

Mediasignal toimi Ringin kumppanina, kun yritysten käyttämien pakkausmateriaalien ilmoittamiseen tarvittava selainpohjainen tietojärjestelmä uudistettiin vuonna 2020. Tavoitteeksi asetettiin helppokäyttöinen ja tehokas ratkaisu, joka mahdollistaa Ringille kommunikoinnin asiakkaiden kanssa sekä helpottaa raportointia ja työn organisointia. Viranomaisia varten käytön ja raportoinnin täytyy täyttää lainsäädännön vaatimukset. Kehitystarpeita kerättiin Ringin asiantuntijoilta sekä asiakkailta.

– Jotta tällainen tärkeä palvelu toimii päivittäisenä työkaluna, täytyy helppokäyttöisyys muokata kaikkiin toimintoihin. Eliminoimme tyypillisiä käyttäjien ongelmia, jotka liittyvät salasanoihin, virheilmoituksiin ja muihin ylimääräistä työtä teettäviin asioihin. Myös lomakkeiden pitää ohjata käyttäjää loogisesti eteenpäin, kertovat Ringin asiakaspalvelupäällikkö Maija Peltola ja Mediasignalin toimitusjohtaja Marko Kujala.

Vaatimusmäärittelyjä laatinut Ringin järjestelmäpäällikkö Ville Paloniemi korostaa ratkaisun vikasietoisuutta ja skaalautuvuutta.

– Alkuvuoden aikana tulee suuri piikki käyttöön, kun yritykset raportoivat edellisen vuoden pakkausmateriaalien kulutuksiaan. Palvelun on mukauduttava siihen ja toimittava notkeasti, hän toteaa.

Palvelun kehitystyö jatkuu Ringin ja Mediasignalin yhteistyöllä. Tyytyväisyyttä herättää jo nyt se, että raportoinnin voi tehdä kolmella kielellä – suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

– Yritykset kansainvälistyvät, joten emme voi odottaa, että kumpikaan kotimaisista kielistä on käyttäjän äidinkieli.

Pakkausten tuottajavastuu ja siihen liittyvä raportointivelvoite koskee yrityksiä, joiden liikevaihto on vähintään miljoona euroa. Jatkossa liikevaihtoraja poistunee kokonaan. Tämänkin vuoksi on tärkeää, että meillä on raportointijärjestelmä, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen, käyttäjää opastava ja muokattavissa lainsäädännön raportointivaatimusten muutoksiin. Uusi järjestelmä antaa tähän hyvät mahdollisuudet.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Solution Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy