Asiakas
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. TAKK tarjoaa ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Yrityksille ja organisaatioille TAKK tarjoaa joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Helpompaa tiedonhakua sekä parempia asiakaskokemuksia uuden hakutoiminnallisuuden myötä

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus ja Mediasignal ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan. Tampereen Aikuiskoulutuksen kanssa yhdessä on toteutettu verkkopalvelukokonaisuus, joka kattaa verkkopalvelun, opiskelijoiden ja henkilöstön OmaTAKK -sivuston sekä monipuolisen koulutustarjottimen.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen verkkosivujen hakutoiminnallisuutta haluttiin kehittää, sillä analytiikan ja asiakaskyselyiden perusteella hakua käytettiin paljon laajan ja moninaisen koulutusmateriaalin löytämiseen.

Suunnittelimme ja toteutimme kehittyneemmän tavan etsiä ja löytää koulutuksia sivustolta ja hioimme käytettävyyttä. Uusi haku erittelee koulutukset, henkilöstön sekä sivujen sisällöt suoraan, jolloin oikea sisältö on helpommin löydettävissä ja reitti tiedon ääreen on lyhyempi.

Uusi toiminnallisuus laajennettiin myös kattamaan koulutustarjonta-osio, jonka käyttöliittymä uudistettiin täysin. Koulutusnostojen infot uudistettiin ja käytettiin infografiikkaa nostamaan tärkeitä asioita koulutuksista esiin.

– Massiivisen sivuston hakutoiminnallisuus on vaatinut kehitystyötä myös käyttöönoton jälkeen. Yhteistyöllä haku on saatu hiottua huippukuntoon ja sivuston asiakaskokemus sekä hakutulosten oikeellisuus on parantunut huomattavasti. Hakutoiminnallisuus uudistettiin myös visuaalisesti, jolloin hakutoiminto sekä hakutulosten selaaminen sivustolla vierailevalle on aiempaa miellyttävämpää, kertoo TAKKin viestintäpäällikkö Marjo Nieminen.

Hakutoiminnallisuuden uudistamisessa Mediasignal käytti tekniikkana Solr -hakumoottoria. Solr on hakupalvelin, joka on rakennettu avoimen lähdekoodin päälle. Hakupalvelimessa on sisäänrakennettu tietoturva, kehittyneet tekstin hakuominaisuudet, reaaliaikainen indeksointi sekä ennakoiva hakusanojen täydennys ja oikolukutoiminto. Hakutoiminnallisuus on tavallisiin hakuihin nähden huomattavasti nopeampi sekä suurempaa yhtäaikaiskäyttöä kestävämpi.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Toni Pato-Oja

CEO | Entrepreneur | Digital Business
Mediasignal Group

CEO | Entrepreneur | Digital Business
Mediasignal Industrial Oy

Entrepreneur | Digital Business
Mediasignal Communications Oy

Entrepreneur
Mediasignal Nordic AS