Asiakas
Polarputki Oy

Polarputki myy terästuotteita ja palveluja Suomen konepaja- ja telakkateollisuudelle.

Polarputki etsi tarpeeseensa selainpohjaista sovellusta, jossa toimittajilta pyydettäviin tarjouksiin liittyvä viestintä hallitaan keskitetysti. Sovellus haluttiin integroida ERPiin niin, että tarjouspyynnöt haettaisiin sieltä esitietoineen jatkokäsiteltäväksi sovellukseen.

Suunnitelimme ja toteutimme Polarputki Oy:lle räätälöidyn websovelluksen, jonka avulla tarjouspyyntöjen lähetys, vastausten seuranta ja vastaanottajalistojen hallinta onnistuu helposti yhdestä, keskitetystä sijainnista.

Sovellus integroituu ERP-järjestelmään hakien siellä luodut draft-pyynnöt palveluun automaattisesti. ERPistä noudetun pyynnön voi sovelluksen kautta lähettää eteenpäin halutuille toimittajille. Myös tarjouspyyntöjen vastaukset kerääntyvät sähköposti-integraation kautta automaattisesti sovellukseen. Sovellus tallentaa vanhat tarjouspyynnöt sekä tarjoaa hakufiltterit arkiston suodattamiseen.

Lopputulos oli juuri se mitä pyydettiin ja matkan varrella tulleet lisätarpeetkin saatiin todella näppärästi lisättyä toteutukseen, kertoo Polarputki Oy:n Joona Nykänen.

Laadukas lopputulos ketterin menetelmin

Sovellus on loistava esimerkki siitä, kuinka alan tuoreimmilla työkaluilla saadaan aikaan laadukas lopputulos nopeasti ja kustannustehokkaasti. Palvelu on rakennettu kokonaan Typescriptillä käyttäen modernia Next.js-sovelluskehystä. Teknologiastäkin täydentää Microsoft AD & Graph -integraatio, jonka avulla palvelun autentikaatio ja sähköpostiliikenne on toteutettu. Lisäksi toteutustapa mahdollistaa helpon ylläpidon ja mutkattoman jatkokehityksen tulevaisuudessa.

Kehitystyö toteutettiin ketterin menetelmin n. 1,5 kuukauden aikana. Yhteistyömalliamme kiiteltiin Polarputken toimesta: ”Yhteistyö sujui saumattomasti ja meidän tarpeet huomioiden. Mediasignalissa on raudanlujia ammattilaisia, summaa Joona Nykänen”.

 

 

Tärpit palvelusta:

– Integraatio Microsoft Business Central
– Typescript-pohjainen front-end & back-end toteutus Next.js:llä
– Prisma ORM:n hyödyntäminen tietomallin ketterässä toteutuksessa
– Azure AD -autentikaatio, jonka avulla O365-kirjautuminen onnistuu mutkattomasti
– Microsoft Graph API sähköpostien käsittelyyn

Lisätiedot

Marko Kujala

CEO | Solution Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy