Kirjoittaja
Joonas Ryynänen
Kategoria
Blogi
Julkaistu
26.02.2025

Mediasignal Goes AI – henkilöstön yhteisellä kouluttautumisella tehokkuutta ja laajennusta palvelutarjontaan

Generatiivinen AI ja sen tuomat teknologiat ja työkalut ovat kovalla vauhdilla nousseet osaksi digitaalista liiketoimintaa. Kehitysharppaukset muutaman viime vuoden aikana ovat olleet suuria, ja AI-teknologia on löytänyt paikkansa monissa käyttötarkoituksissa. Olemmekin seuranneet alati kehittyvää AI-ympäristöä tarkasti ja päätimme pitää koko henkilöstön laajuisen kouluttautumisen, jonka tavoitteena on löytää sopivia teknologioita ja tehdä linjauksia siitä, miten AI tulee näkymään jatkossa Mediasignalin palvelutarjonnassa.

Koulutuksen rakenne ja kulku

Koulutus järjestettiin loppuvuodesta 2024, ja kullekin osallistujalle varattiin erillinen koulutusbudjetti, jonka puitteissa koulutusta sai suorittaa. Kehitystiimi jaettiin ryhmiin, ja kullakin ryhmällä oli oma painopistealueensa. Ryhmissä tutkittiin mm.

  • Koodieditoriin (IDE) integroituvia AI-työkaluja, kuten Github Copilotia ja Tabninea.
  • UI-mallitukseen sekä tiettyihin ohjelmistoteknologioihin erikoistuneita AI-työkaluja.
  • Globaalien AI-rajapintojen palveluntarjoajien (kuten OpenAI) teknologioita, ja niiden integroitumista osaksi Mediasignalin palveluntarjontaa.

Ryhmät sopivat kouluttautumisen muodon itsenäisesti, sillä ajatuksella että koulutuksen tulokset ja löydökset käydään läpi yhteisessä purkupalaverissa.

Koulutuksen lopputulemat – AI-teknologia pysyvästi osaksi kehittäjien arkea ja Mediasignalin palvelutarjontaa


Koulutus osoitti, että AI-teknologia on jo moniin käyttötarkoituksiin kypsä ja sen avulla voidaan tehostaa kehittäjien arkea, sekä tuoda uusia palveluita Mediasignalin palvelutarjontaan. Editoriin integroituvat työkalut mahdollistavat yksinkertaisten ja rutiininomaisten kehitystöiden tehostamisen. Samalla voidaan todeta, että AI-teknologia on työkalu, eikä suinkaan korvaava tuote luoville, ammattitaitoisille ja asiakasta ymmärtäville ohjelmistokehittäjille.

Koulutuksen myötä Mediasignal on ottanut käyttöön osaksi työkalupakkiaan Github Copilot -tekoälyratkaisun, jonka avulla ohjelmistokehittäjät pystyvät käyttämään generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia suoraan koodieditorista käsin.

Miten AI näkyy käytännössä kehittäjiemme työssä? Tässä muutamia suoria kommentteja koulutuksen jälkeen:

”AI:sta on etenkin hyötyä tehtävissä, joissa on paljon toistoa. Asiat, jotka ovat sinänsä helppoja, mutta vaativat paljon kirjoittamista, nopeutuvat huomattavasti.”

”Ohjelmointivirheiden korjaaminen, dokumenttien ja sanomien formatointi sekä koodin selvennys ja dokumentointi hoituvat AI:n avulla sujuvammin, mikä vapauttaa aikaa muuhun kehitystyöhön.”

”Uskon, että tekoäly tuo asiakkaillemme aidosti tehokkaita ratkaisuja esimerkiksi asiakaskokemuksen haasteisiin – se voi auttaa luomaan entistä parempia ja käyttäjälähtöisempiä palveluita.”

Palvelutarjonnan näkökulmasta AI-teknologia tuo monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Voit lukea niistä lisää seuraavassa blogissamme!

Voisimmeko olla avuksi digitaalisen liiketoimintanne kehityksessä? Varaa lyhyt Teams-tapaaminen ja kartoitetaan tarpeisiinne räätälöity ratkaisu.

Sinua voisi myös kiinnostaa lukea:

Blogi: Sovelluskehitysprojektin siirto toiselle toimittajalle: Näin onnistut

Asiakastarina: Rinki Oy – Raportointijärjestelmä Suomen pakkausmateriaaleille

Blogi: Mitä räätälöity sovelluskehittäminen on?

Blogi: Ohjelmistokehityksen vaiheet: Suunnittelusta jatkuvaan kehitykseen



Mediasignal on ohjelmistokehitysyritys, jolla on yli 25 vuoden kokemus digitaalisen liiketoiminnan kumppanina. Mediasignalilla on laaja valikoima digitaalisen liiketoiminnan palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden liiketoimintalähtöisiin tarpeisiin.

Mediasignal on ohjelmistokehitysyritys, jolla on yli 25 vuoden kokemus digitaalisen liiketoiminnan kumppanina. Mediasignalilla on laaja valikoima digitaalisen liiketoiminnan palveluja, jotka vastaavat asiakkaiden liiketoimintalähtöisiin tarpeisiin.