UX/UI -suunnittelu

Käyttäjäkokemus huomioidaan kaikissa toteuttamissamme ratkaisuissa.

Sähköisen palvelun käyttäjäkokemus (UX, User Experience) muodostuu monesta osasta. Käyttöliittymä (UI) on näkyvä kerros, mutta sen alla ja ympärillä on käytettävyyden kokonaisuus. Hyvä käyttäjäkokemus muodostuu loppukäyttäjän ymmärtämisestä ja rakennettavan palvelun vastaavuudesta käyttäjän toiveisiin.

Käyttäjäkokemus on osa DNA:tamme – se huomioidaan kaikissa toteuttamissamme ratkaisuissa verkkopalveluista räätälöityyn ohjelmistokehitykseen ja valmistuotteisiin. UX-suunnittelu määrittää palvelun kokonaisvaltaisen kokemuksen ja UI-suunnittelu miltä se näyttää ja kuinka se toimii. Toimiva UX-kokonaisuus on saumattoman suunnitteluyhteistyön lopputulos.

Käytettävyys ja sujuva käyttäjäkokemus

Suunnittelijoillamme on vankka kokemus ja tietotaito toimivan UX/UI -kokonaisuuden saavuttamiseksi. Erotumme erikoisosaamisella, jossa suunnittelijamme hallitsevat myös selainympäristön teknisen puolen.

Tämä on kokonaisuuden hallinnan kannalta tärkeä tekijänä, sillä pienilläkin yksityiskohdilla saadaan suunnittelijan hahmottama kokemus osaksi toimivaa kokonaisuutta, ilman välikäsiä.

Parempaa käyttökokemusta (UX, User Experience) voidaan tuoda myös vanhaan, jo olemassa olevaan käyttöliittymään ja mallintaa ideat ja interaktiot prototyyppauksen ja prototyypin avulla.

Arvioinnissa käytämme esimerkiksi seuraavia prosesseja:

– Totuttujen käyttöliittymäkonventioiden hyödyntäminen
– Toiminnon kyseenalaistaminen ja tarpeellisuus. Potentiaalinen yksinkertaisemman ja/tai yhtenäisemmän ratkaisun pohdinta yhdessä asiakkaan
– Erilaisten WCAG, Speed Test, A11Y -työkalujen ja testien hyödyntäminen
– Mobiiliympäristön ja muiden ympäristöjen testaaminen fyysisillä päätelaitteilla (variaatiot)
– Palvelun palvelimen suorituskyvyn testaus ja varmistus valitsemalla palvelulle sopivat työkalut (välimuisti, kompressointi )
– Progressive Enhancement, Mobile First -ajatus- ja kehitysmallit
– Eri käyttäjäryhmien avulla suoritettavat testaukset

Tehdään visiostasi totta.

Mediasignalilaiset keskustelevat mielellään kanssasi. Pienestäkin ideasta voi kasvaa liiketoimintaasi kiihdyttävä innovaatio. Meidän kanssa pääset helposti liikkeelle ja tuloksia syntyy nopeasti. Ota yhteyttä ja haasta meidät.

Puhutaan lisää