Asiakas
Kotkamills

Kotkamills on suomalainen metsäteollisuusyritys, joka on erikoistunut kuluttajapakkauskartonkien, laminaattipapereiden ja sahatavaran tuotantoon.

Uusi visuaalinen yritysilme näkyväksi myös verkkopalveluun

Mediasignal toteutti Kotkamillsin uuden verkkopalvelun WordPress-alustalle. Kotkamillsin yritysilmeen muutostyössä syntynyt visuaalinen ilme tuotiin verkkopalveluun, jonka kohderyhmänä ovat globaalit muovia korvaavista materiaaleista kiinnostuneet yritykset. Sivuston teknisessä toteutuksessa kiinnitettiin huomiota Kotkamillsin vision esittämiseen, tuotetiedon helppoon löytämiseen ja tavoitettavuuden varmistamiseen. Sivusto kertoo Kotkamillsin ainutlaatuisen tarinan.

Kotkamills kehittää sisäistä tiedonkulkua Mediasignal Signean avulla

Muovia korvaavia puupohjaisia materiaaleja valmistava Kotkamills päätti uudistaa vanhentuneen SharePoint-pohjaisen intranet-ratkaisunsa. Vanhan intranetin ongelmina olivat muun muassa vaikea päivitettävyys, tiedon löydettävyys ja sekava rakenne. Kotkamills tutki erilaisia vaihtoehtoja uuden intranetin toteuttamiseksi ja päätyi paketoituun Signea Intranet+ -ratkaisuun.

Signea Intranet vastasi teknisen alustansa, valmiiden toiminnallisuuksiensa ja toteutusprojektinsa puolesta Kotkamillsin vaatimuksiin. Toteutusprojektissa otettiin huomioon eri yksiköiden tarpeet ja varmistettiin, että myös tuotannon työntekijät pääsevät käsiksi intranetissa olevaan tietoon. Enää ei tarvita henkilökohtaisia käyttäjälisenssejä, kuten SharePointin aikana.

Projekti aloitettiin vuoden 2019 alkukesällä ja päätettiin kesälomien jälkeen, jolloin sisällönsyöttö voitiin aloittaa. Projektiviestinnässä ja sisällön suunnittelussa käytettiin Basecampia. Signean parhaiden käytäntöjen mukaan suunnitellut toiminnallisuudet, rakenne ja toimistusmalli varmistivat projektin sujuvan läpiviennin. Toimiva tekninen alusta mahdollisti kotkamillsiläisten keskittymisen sisällöntuotantoon ja työtapojen kehittämiseen teknisten yksityiskohtien viilaamisen sijaan. Keskeistä sisältöä uutisten ja tiedotteiden lisäksi ovat erilaiset turvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen liittyvät materiaalit.

Kotkamillsin intranet yhdistää tuotantoympäristössä työskenteleviä kotkamillsiläisiä. Työssäviihtyvyyden uskotaan parantuvan, kun kaikki työntekijät saavat tietoa yrityksen toiminnasta. Tuottavuus kohentuu entisestään kaikkien työntekijöiden päästessä mukaan sisäiseen digitaaliseen viestintään ja jakamaan osaamistaan koko organisaatiolle.

Uusi intranet muodostaa hyvän lähtökohdan sisäisen viestinnän kehittämiselle myös Kotkamillsin laajentaessaan toimintaansa ulkomaille. Intranetin kielinä ovat suomi ja englanti.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Solution Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy