Asiakas
Kontiolahden kunta

Kontiolahti on liki 15 000 asukkaan nuorekas kunta Pohjois-Karjalassa. Muista Itä-Suomen kunnista poiketen, Kontionlahdella on suhteessa eniten lapsia ja väestö on keskimääräistä koulutetumpaa ja hyvätuloisempaa. Kuntalaisten keski-ikä on 39 vuotta, mikä on selvästi alle valtakunnan keskiarvon.

Kontiolahdelle digitaalinen työympäristö infraprojektien monipuoliseen hallintaan

Kontiolahden kunnan haasteena oli pitkään ollut löytää kumppani, joka nykyaikaisen digiteknologian soveltamisen lisäksi hallitsee taitavasti myös kumppanuuden johtamisen ja kykenee yhteistyössä näkemään laajasti kunnan tulevaisuuden palvelutarpeiden merkityksen. Jatkuvuuden kannalta olennaista oli myös löytää tekijä, jonka kanssa yhdessä tekeminen sujuisi jouhevasti tuloksellisuutta korostaen.

Ensisijainen tavoitteena oli löytää pätevä ratkaisu maanrakennusprojektien hallintaan ja projektiviestintään. Yhteistyön tiivistyttyä selvisi, että Mediasignalin ratkaisuksi suunnittelema tiedonhallinnan digitaalinen työympäristö Avainia soveltuisi myös monen muun ajatuksissa olleen kuntaprojektin hallinnointiin.

Asiakkaan kommentti

”Parasta on se, että kaikki tarvittava tieto löytyy yhdestä paikasta. Uusien tekijöiden on helppo tulla mukaan ja jatkaa siitä mihin edellinen on jäänyt.”

Sauli Hyttinen,
Kuntatekniikan päällikkö, Kontiolahden kunta

Hallitsee projektin kuin projektin

Avainian tehtävänä on kulkea projektien mukana alkumetreistä loppuun saakka ja tukea matkaa.Se on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla kaikki osapuolet ovat selvillä työkohteiden tilanteesta helposti ja reaaliaikaisesti.

Avainiassa koko projektin tilannekuvan on työmaittain ja työvaiheittain nähtävissä – myös kaikki tärkeät projektiin liittyvät dokumentit ovat aina käsillä (mm. maaperätutkimukset ja -mittaukset, suunnitteludokumentit, rakentamisen vaiheet, takuu).

Kontiolahden ja Mediasignalin kumppanuuden jatkumo on seurausta hyvin rakennetusta ja säännöllisin tapaamisin toteutettavasta yhteistyöstä. Se näyttäytyy konkreettisesti myös Avainia työympäristön kehittymisenä selkeäksi osaksi kuntaympäristön projektien hallintaa.

Käyttökokemus

”Haastavinta on ollut oman toiminnan muutos. Sisäisen tiedotuksen ja uuden toimintatavan avaamisen jälkeen jatko on kuitenkin sujunut kivuttomasti – Avainia on koettu helppokäyttöiseksi järjestelmäksi.”

Sauli Hyttinen, Kuntatekniikan päällikkö, Kontiolahden kunta

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Minna Hämäläinen

Director | Partnerships | Business Development