Asiakas
Knauf

Knauf Oy on kipsilevyjen sekä muiden rakennustuotteiden valmistukseen ja myyntiin keskittynyt yritys. Knauf Oy on osa Knauf-konsernia, joka on yksi maailman suurimmista kipsilevytoimittajista ja Euroopan johtavista rakennusmateriaalien valmistajista.

Uusi palvelukonsepti

Mediasignal suunnitteli ja toteutti uuden sähköisen palvelukonseptin, joka toteuttaa entistä paremmin tavoitettaan olla informatiivinen palvelukanava sekä asiakkaille että Knaufin työntekijöille.

Tuotteesta tilaksi -toimintamalli lähtökohtana

Knauf on viime vuosien aikana vienyt organisaatiotaan ja palveluitaan entistä vahvemmin asiakkaiden tarpeita tukevaksi. Knaufin tuotteesta tilaksi -toimintamallia on hyödynnetty arkipäivän palvelukokemuksen luomisessa yhä aktiivisemmin sekä verkkouudistuksen tiimoilta myös syvennetty sähköisiin kanaviin tarjoamaan entistä korkealaatuisempaa palvelua.

Sivuston käytettävyys ja rakenteen loogisuus ottivat ison harppauksen eteenpäin kohti parempaa käyttäjäkokemusta. Tähän yhdistettynä uusittu, raikas ilme täydentää mukavasti kokonaisuutta.

Halusimme konseptoida tuotteesta tilaksi -mallin verkkosivuston lähtökohdaksi sekä punaiseksi langaksi. Ratkaisukeskeisyys kiteyttää myös uuden verkkopalvelun ytimen: yksittäisistä teknisistä ja sisällöllisistä ominaisuuksista koostuva palvelu halutaan nähdä nimenomaan kokonaisuutena, joka palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Verkkopalvelu-uudistuksen tavoitteena oli parantaa asiakaspalvelua verkossa ja vahvistaa Knauf-brändiä visuaalisen suunnittelun keinoin.

Päätelaitteet huomioiva sisältö ja toteutus

Toteutimme Knaufille joustavan sivustototeutuksen, jossa selaimen tai päätelaitteen koko määräävät sekä sisällön skaalautumisen, sommittelun että ulkoasun. Responsiivisuus ja erilaiset päätelaitteet huomiova suunnittelu oli lähtökohtana koko projektille.

Sivuston oma aineistopankki helpottamaan työtä

Uusituilta sivuilta käyttäjä voi helposti ladata itselleen keräilykori-ominaisuuden ansiosta materiaalipaketteja sivuston omaan aineistopankkiin ja lähettää niitä halutessaan sähköpostiin. Tuotekortit, käyttöturvallisuustiedotteet ja esitemateriaali ovat jatkossa helposti saavutettavissa ja ladattavissa myös suoraan aineistopankista.

Asiakkaan palaute

”Sivustouudistus paransi käyttäjäkokemusta huomattavasti. Selkeä ulkoasu ja sivustorakenne opastavat olennaisen tiedon äärelle entistä nopeammin.”
-Ari Hyvärinen, Knauf Oy

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Solution Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy