Asiakas
HOK-Elanto, Alepa

Alepa on pääkaupunkiseudulla palveleva lähikauppa, jonka löytää useimmiten ihan siitä naapurista. Nykyään Alepoita on jo yli 130, joten pitkää matkaa ostoksille ei ole juuri kellään. Helsinki-Vantaan lentoasemalta löytyy Alepa, joka on kätevästi matkan varrella ja sieltä saa paljon muutakin kuin ruokaa.

Digitaaliset infonäytöt informaatiokanavana matkustajille

Helsinki-Vantaan lentokentällä Alepan työtekijät joutuvat vastaamaan kiireisten matkustajien mitä moninaisimpiin kysymyksiin. Avuksi neuvontaan toteutettiin infotv-sovellus, josta löytyvät vastaukset matkustajien kysymyksiin niin HSL:n lipuista,  Alepan paistopistetuotteiden ravintosisällöistä, suomalaisesta ruokasanastosta tai ruokaerikoisuuksien esittelystä.

Toimitimme 55″ kosketusnäyttöihin (3 kpl) 4K ja FullHD skaalautuvan sovelluksen, jonka alustaratkaisuna toimii WordPress. Sovellus pyörittää automatisoidusti kestoltaan noin parin minuutin luuppia, joiden vaihtuvissa näkymissä pyörivät Grab and Go -tuotemainokset sekä lahja- ja tuliaisideat.

Ruutua koskettamalla avautuu varsinainen info-tv, jonka sisällöt on kieliversioitu kolmelle kielelle.

Ratkaisu on laajennettavissa kaupan muihinkin näyttöratkaisuihin.


Kuvat: HOK-Elanto

WordPress taipuu moneen

WordPress on erinomainen verkkosivustojen julkaisualusta, mutta sen hyödyntämistä voidaan ajatella paljon laajemminkin.

Perinteisesti WordPressiä on totuttu näkemään verkkosivustojen ja verkkokauppojen taustaratkaisuna, mutta itse asiassa käyttömahdollisuuksia on laajasti monessa muussakin kontekstissa, kunhan toimittajalla on erinomainen ratkaisukyky ja tekninen osaaminen avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmän monipuoliseen hyödyntämiseen.

Me hyödynsimme tässä projektissa WordPressiä Infotv-alustana.

Se soveltui asiakkaan ylläpitomalliin, on käyttäjille helppo ylläpitää ja käyttöliittymältään tuttu ja turvallinen.