Kirjoittaja
Jussi Salovaara
Kategoria
Blogi
Julkaistu
04.01.2019

Millainen on hyvä intranet? Toimistotyöntekijä toivoo löytävänsä tärkeän dokumentin helposti ja nopeasti muokattavaksi. Työmaalla rehkivä kaipaa kohteen suunnitelmapiirustuksia puhelimeensa. IT-osasto haluaa laittaa valmiit vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin esille. Toimitusjohtaja bloggaisi mielellään ja ottaisi vastaan työntekijöiden rakentavat kommentit. Henkilöstöhallinnon asiointilomakkeet löytyvät helposti digitaalisesti täytettäviksi kännykällä. Muutama rohkea toivoisi voivansa sparrailla innovaatiotaan sisäisessä some-keskustelussa. Digikehityspäällikölle intranet 2.0 on organisaation tietovirtojen hubi ja uuden työn tuottavuuden sydän.

Jokaisen työntekijän näkökulmasta intranetin pitää olla selkeä rakenteeltaan, helppokäyttöinen, miellyttävän näköinen ja nopea latautumaan. Haun pitää löytää juuri minun tarvitsemani tieto ja keinoälyn vastata kysymyksiini. Hyvä intranet yhdistää organisaatiota ja rikkoo tiedon siilot.

Pikaviestimet, sisäiset someratkaisut, yhteistyövälineet, projektinhallintaratkaisut, dokumentinhallintajärjestelmät ja erilaiset liiketoimintasovellukset täyttävät tietotyöläisen työpäivän. Tarvitaanko vuonna 2018 selainpohjaista intranet-ratkaisua? Kyllä. Suurin osa organisaatioista tarvitsee paikan jäsennellylle tiedolle, jolloin mahdollisimman helppokäyttöinen ja selkeä intranet puolustaa paikkaansa. GDPR-aikakaudella tieto on hallinnassa eli selkeästi yhdessä paikassa, kun se on intranetissä. Intranet on aloituspaikka digitaaliselle työpäivälle.

Digitaalinen työskentely ei ole pelkkää tiedotteiden ja ohjeiden lukemista, vaan entistäkin enemmän sähköistä tekemistä. Muutakin kuin dokumenttien muokkaamista ja lähettelyä. Intranet tarjoaa hyvän aloituspisteen digitaaliselle työpäivälle ja väylän organisaatiossa käytettäviin sähköisiin työvälineisiin. Informaatiokaaos on hallittavissa, kun kokonaisuus suunnitellaan ja rakennetaan fiksusti.

Kaikki käyttävät digitaalisia palveluita vapaa-ajallaan. Miksi osa yritysten työntekijöistä pitäisi jättää työpaikan järjestelmien ulkopuolelle ilman käyttöoikeuslisenssiä? Aika on kypsä intranetin ja digitaalisen työskentelyn demokratisoinnille. Tietoa ja osaamista jaetaan horisontaalisesti kahvitauoilla ja lounailla. Miksei myös digitaalisesti? Otetaan organisaation kaikki aivosolut käyttöön ja tehdään digitaalinen työympäristö lisenssivapailla teknologioilla. Se on nyt teknisesti varmempaa ja turvallisempaa kuin koskaan aiemmin.

Voiko intranetin toteuttaa siis muutenkin kuin SharePointiin pohjautuen? Googlen, Atlassianin ja IBM:n välineillä niitä rakennetaan, mutta lisenssikustannukset tulevat näissäkin äkkiä vastaan. Mediasignalin intranet-alustaksi valitsema Typo3 CMS tarjoaa tukevan avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan ratkaisun viestinnälliselle ja sosiaaliselle intranetille. Yhdessä Nextcloud-dokumentinhallintajärjestelmän kanssa se muodostaa täysverisen digitaalisen työympäristön, ilman lisenssikustannusta.

Tutustu myös intranet-referensseihimme Matkahuollon ja Coxan osalta.

Ota yhteyttä alta ja sovitaan tapaaminen demoilua ja digityövisiointia varten!

Puhutaan lisää.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Service Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy