Kirjoittaja
Jussi Salovaara
Kategoria
Blogi
Julkaistu
09.03.2019

Tietoa on saatavilla loputtomat määrät internetissä ja organisaatioiden sisäisissä tietojärjestelmissä. Tiedon hallitsemisessa kehittyvä hakuteknologia on avainasemassa. Jokaisessa laajemmassa verkkopalvelussa ja tietojärjestelmässä on oltava tarkoituksenmukainen hakupalvelu. Se ei voi enää olla Google-laatikko etusivun oikeassa yläkulmassa. Tekoälyn käytön yleistyessä ja teknologiakustannusten laskiessa kannattaa oman verkkopalvelun ja sisäisen tietojärjestelmän haku viedä suoraan 2020-luvulle jo tänään.

Haku on kuin keskustelua käyttäjän ja sovelluksen välillä. Valmiit tulosten suodatusvaihtoehdot ja ennakoiva syöttö auttavat käyttäjää eteenpäin. Syvemmällä verkkopalvelun tai sovelluksen uumenissa hakuteknologia järjestelee sisältöjä helposti selailtaviksi näkymiksi. Haku on tärkeä osa verkkopalvelun ja sovelluksen käyttökokemusta. Haun kehittäminen on yhdistelmä hakijan ymmärtämistä, fiksua suunnittelua ja teknistä osaamista.

Hakuteknologiaosaamista laajemmalla skaalalla

Mediasignal on kiihdyttänyt hakuteknologiaosaamisensa uusille kierroksille sopiessaan yhteistyöstä VXT-Researchin kanssa. Tämä tuo käyttämiemme, vahvaa ”perustyötä” tekevien hakumoottoreiden Elastic Searchin ja SOLR:n rinnalle semanttiset hakuratkaisut, joiden hyödyntämisessä VXT on Suomen johtava ja kansainvälisesti palkittu yritys. Semanttinen haku ymmärtää luonnollista kieltä ja auttaa yhdistämään toisiinsa liittyviä asioita oikeisiin yhteyksiin.

Tekoäly vauhdittaa liiketoimintaa uudelle tasolle

Semanttinen haku auttaa yrityksiä esimerkiksi tuotetiedon ja palveluvalikoiman hallinnassa B2B-verkkokauppojen taustalla ja rakennussektorin laajojen hankkeiden tiedonhallinnassa. 

Asiantuntijaorganisaatioiden rekrytointipäätöksiä helpottaa algoritmin vahvistama asiantuntija- ja osaamishaku, joka löytää tietoa kaikista yrityksen järjestelmistä yli intranetin ja alustateknologioiden rajojen. Investointi semanttiseen hakutoiminnallisuuteen maksaa itsensä takaisin tiedon löytämisen nopeutuessa ja päätöksenteon parantuessa.

Tekoäly vauhdittaa liiketoimintaa uudelle tasolle

VXT Engine -teknologia integroidaan kaikkiin Mediasignalin tiedonhallinta-tuotteisiin kuten Signea Intranetiin ja Mediasignal Avainiaan. Se on yhdistettävissä mihin tahansa olemassa olevaan tietojärjestelmään, joka sisältää suuria määriä sekalaisissa muodoissa olevaa tekstisisältöä odottamassa tehokkaampaa hyödyntämistä.

Ota meihin yhteyttä alta ja keskustellaan miten Mediasignalin ja VXT:n hakuratkaisut voisivat auttaa teitä tiedonhallinnan kehittämisessä!

Puhutaan lisää.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tavoitteistasi.

Ota yhteyttä
Marko Kujala

CEO | Service Architect | Technologies
Mediasignal Communications Oy